Om mig

OM MIG

Följ mig gärna på Facebook

och Instagram

OM MIG

Jag heter Mikaela Puranen och är en Stockholmsbaserad keramiker. Jag har alltid skapat, i alla möjliga tekniker och material. I flera år gick jag och längtade efter att få hålla på med lera, men hade just då inte möjlighet att hålla på med keramik. 2016 anmälde jag mig äntligen till en kvällskurs i keramik och föll pladask för materialet. Det blev en kurs till direkt när den första slutat, och därefter en till och ännu en. Jag fick ändå inte nog, jag ville lära mig mer, experimentera med olika tekniker och keramiska material. Så jag sökte Vårdinge bys keramikutbildning 2017 och kom in. Efter två års heltidsstudier känner jag mig fortfarande inte klar med lera, den känslan kommer nog aldrig att infinna sig. 


Det som fascinerar mig med lera är förvandlingen från mjuk, formbar lera till hård, beständig keramik som kan bevaras i tusentals år. Jag tilltalas av att skapa hållbara produkter som kan användas av flera generationer. Jag arbetar främst i stengods- och porslinlera och tycker om att göra funktionella bruksföremål. Min keramik är ofta inspirerad av mitt andra stora intresse, naturen. Jag har en master i marinbiologi och det speglas i många av mina verk. Andra saker som påverkar mig i mitt skapande är feminism och kvinnohistoria, personliga upplevelser samt en lekfullhet och omsorg som jag hoppas avspeglas i föremålen. Jag tycker om att testa nya tekniker och former, många av föremålen är därför unika och finns bara i ett enda exemplar.


För närvarande tar jag inte emot specialbeställningar. Min keramik finns även representerad hos Kulturbutiken i Eskilstuna.


Är du en återförsäljare som är intresserad av att ha min keramik i din butik? Kontakta mig på mikaela.puranen@gmail.com så kan vi diskutera!


Vill du gå en keramikkurs hos mig? Jag håller kurser på Medborgarskolan i Uppsala i höst, läs mer härKlicka för att komma till shoppen!


Copyright @ All Rights Reserved

KONTAKTA MIG

Om du vill komma i kontakt med mig nås jag enklast på mail mikaela.puranen@gmail.com

Jag finns också på Instagram och Facebook.